about imageW

Biografie

 

Sallie Harmsen (1989) ontvangt op haar 19e een Gouden Kalf-nominatie voor Beste Actrice voor haar rol in Het Echte Leven. In 2012 wint ze op het ITs festival, naar aanleiding van haar afstudeervoorstelling Turista, de Kemn-A-ward voor meest bijzondere en opvallende afstuderende actrice. Hetzelfde jaar word ze opnieuw genomineerd voor een Gouden Kalf, ditmaal voor haar rol in de tv-serie De Geheimen van Barslet.  

Ze is te zien in films als De Heineken Ontvoering en speelt één van de hoofdrollen in Kenau, Lucia de B. van regisseur Paula van der Oest, welke in 2015 op de shortlist voor de Foreign Language Academy Award staat en in de (Tele)film Het mooiste wat er is (2015).

 

Sallie is verbonden aan één van de grootste theatergezelschappen van Nederland, Het Nationale Toneel. Daar is speelt ze hoofdrollen in o.a. Polleke, nominatie voor een Zilveren Krekel, Midzomernachtdroom, The Little Foxes (2016).

 

In 2016 was Sallie te zien in de nieuwe dramaserie De Jacht van Wlll Koopman en speelt ze één van de hoofdrollen in de KRONCRV serie Catch.

 

Recent speelde Sallie de titelrol van Jeanne D'Arc bij het Nationale Toneel. Ze was te zien in Blade Runner 2049 onder regie van Denis Villeneuve.